Кабмін визначив підприємства, яким не відключатимуть електроенергію

Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою до підприємств, які імпортують на свої потреби 80% від споживання електроенергії, графіки відключень не застосовуватимуть.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засіданні уряду.

“Графіки відключень не будуть застосовуватися до підприємств, які імпортують 80% від свого споживання електроенергії. Це дозволить таким підприємствам безперебійно та стабільно працювати, і водночас зменшиться дефіцит потужності в енергосистемі, а значить буде більше світла в оселях українців”, — сказав він.

У квітні міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що уряд забезпечив можливість для українських підприємств покривати потреби в електроенергії, використовуючи імпорт. За його словами, це дозволить бізнесу уникнути потенційних обмежень у споживанні.

13 грудня 2023 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що завдяки рішенню Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) Україна має можливість імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії.

Наступного дня голова “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив, що компанія стала повноправним членом Асоціації Європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E. Таким чином Україна стала 40-м учасником “енергетичного Євросоюзу”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook