Виграли міжобласний турнір «Дністер»

Відкритий шаховий турнір «Дністер-2020» у Могилеві-Подільському зібрав сильний склад учасників. На старт вийшли гросмейстер, призер чемпіонату Європи із блискавичних шахів Вадим Разін (Хмельницький), низка майстрів спорту і близько двох десятків кандидатів у майстри. Їх вдалося зібрати завдяки непоганому призовому фонду, який організатори забезпечили за підтримки місцевої влади і меценатів.

Загалом змагалися 16 команд із Вінницької, Хмельницької і Чернівецької областей. В кожній із них виступали по чотири гравці; допускалися й заміни. Призери визначалися після 10 турів.

По традиції турніру «Дністер» боротьба за золото розвернулася між найбільш рейтинговими командами – Вінниці і Хмельницького. Між собою вони ще в п’ятому турі розійшлися миром – 2:2. Тому доля командної «пальми першості» розігрувалася в інших поєдинках.

Збірна Хмельницького виявилася єдиною, яка не зазнала жодної командної поразки на турнірі. В її активі – 6 виграних матчів і 4 нічийних. Але це принесло лише 16 командних очок і срібні медалі.
На 1 командне очко більше набрала збірна міста над Бугом. Бронзові нагороди – у команди Жмеринки, що набрала 15 командних очок.

Вручили й індивідуальні призи. На них могли претендувати спортсмени, збірні яких не були нагороджені. На першій дошці кращим став Дмитро Горєлов (Кам’янець-Подільський), на другій – Олександр Довгалюк (молодіжна збірна Хмельницького), на третій – Михайло Шафір, на четвертій – Владислав Пюро (обидва – збірна Вінницької шахової школи).

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook