Від овочів до сиру: Вінниця запрошує на триденний сільськогосподарський ярмарок

Уже за тиждень, 1 листопада, у Вінницькій громаді стартує Перший регіональний сільськогосподарський ярмарок. Захід триватиме три дні, і стане нагодою для містян придбати продукти безпосередньо від місцевих виробників, зробивши запаси на зиму. Особливість ярмарку полягає в тому, що всі представлені товари будуть виключно локального виробництва, що гарантує їхню свіжість і якість.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Як розповідає радник міського голови з питань агропромислового сектору Олександр Закорченний, для локальних сільськогосподарських виробників – це можливість не лише реалізувати свої товари, а й ближче познайомити містян з тим, що виробляється та вирощується поблизу обласного центру.

Тому, виробників сільськогосподарської продукції: овочів, фруктів, меду, риби, м’ясо молочної та іншої запрошують долучатися до події. Реєстрація на участь в ярмарку відкрита до 30 жовтня.

«Ми хочемо відкрити для містян продукцію сільського господарства, яка вирощується та виробляється навколо Вінниці. Вона якісна, свіжа та конкурентноспроможна. Крім того, купуючи продукцію місцевого фермера, містяни підтримують власного виробника, а не закордонного. Насправді у нас є дуже багато виробників, про яких мало хто знає. Наприклад, у нас є сироварні, які роблять сири не гірші за імпортні. Але вони працюють на місцевій сировині, завдяки чому, їх виробництво, ще дає додатковий дохід людям, які займаються тваринництвом. Виходить така невелика, але дуже важлива кооперація. Наше завдання – підтримати і розвивати подібні проекти надалі, вибудувати відповідну систему відносин. Це дозволяє створювати робочі місця та умови для появи прошарку малого та середнього бізнесу у селі», – зазначає Олександр Закорченний.

Зареєструватися на участь в ярмарку можна за посиланням: https://forms.gle/HcMHj7tng4qNF18JA або за номером телефону: +380 (67) 404 82 98.

Загалом для місцевих виробників передбачено понад 70 торгових місць. Уся продукція, яка буде представлена на ярмарку буде реалізовуватися під брендом «Вінницький фермер».

Ярмарок відбудеться 1-3 листопада при виїзді з міста, по Немирівському шосе, перед поворотом до с. Щітки. Для зручностей відвідувачів буде організоване додаткове автобусне сполучення від зупинки “Водоканал”, з Вишеньки (зупинка. “М. Ващука”) та з Барського шосе (від зупинки “100-річчя Вінницького трамваю”).

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook