У Вінниці поліція викрила групу «чорних рієлторів» (Відео)

На Вінниччині затримали трьох чоловіків, які ймовірно намагалися привласнити нерухомість вінничанина. Їх взяли під варту з можливістю внесення застави: організатору 1,6 млн грн, спільникам по 2 млн грн кожному.

Організатора також підозрюють у причетності до ще одного злочину – незаконному переправленні осіб через державний кордон України, повідомили у Нацполіції області.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що до складу злочинної групи входило троє жителів Вінницької області віком від 32, 35 та 36 років. На початку липня цього року у їх пастку потрапив 49-річний вінничанин. Він володіє приватним будинком в обласному центрі, проживає сам, перебуває в складних життєвих обставинах та зловживає алкоголем”, — йдеться у повідомленні.

Упродовж двох місяців чоловіки відвідували потерпілого, привозили йому харчі та алкоголь.

“Вони намагались довести чоловіка до безпорадного стану, щоб останній підписав документи, які б надавали їм право продати його нерухомість. Отримавши відмову, вирішили досягнути своєї мети будь-яким способом. Відвезли потерпілого до одного із сіл Тульчинського району, обмежили його в спілкуванні зі знайомими та продовжували його споювати алкоголем”.

Також, як зазначають у поліції, вони займались відновленням його паспорта, який був необхідний для нотаріального переоформлення майна. Після підписання доручення про право на розпорядження усім нерухомим майном потерпілого на цивільну дружину одного із чоловіків, їх затримали.

Затримання підозрюваних

Наразі слідчі вивчають вилучені документи, телефони, флеш носії, комп’ютерну техніку.

Дії затриманих кваліфіковані ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство) Кримінального кодексу України, їм повідомлено про підозру. За вчинення такого злочину передбачено до 8 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook