Посли країн ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти рф

Посли країн Європейського союзу погодили 14-й пакет санкцій проти росії у відповідь на російську агресію проти України .

Про це повідомляє бельгійське головування у Раді ЄС.

“Цей пакет передбачає нові цільові заходи та максимізує вплив наявних санкцій шляхом усунення лазівок”, — йдеться у повідомленні.

Обмежувальні заходи 14 пакета мають містити заборону на перевалку російського зрідженого природного газу та заходи відповідальності європейських операторів за порушення санкцій дочірніми компаніями та партнерами у третіх країнах.

Раніше Reuters, посилаючись на співрозмовників із європейських дипломатичних кіл, повідомило, що країни-члени Євросоюзу після тривалого місячного обговорення не змогли ухвалити черговий 14-й пакет санкцій проти росії через дії Німеччини, яка все ще затягує цей процес.

14 червня журналіст Рікард Йозвяк повідомив, що Німеччина заблокувала новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії. Наступного дня Олаф Шольц заперечив, що ФРН заблокувала новий пакет європейських санкцій проти Росії. За його словами, наразі продовжуються обговорення пакета.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook