Для «соціального» ресторану «Коцюбинський 220» у Вінниці шукають приміщення

Ресторан з подільською кухнею «Коцюбинський 220» планують відкрити у Вінниці вже наступного року. Він має стати родзинкою нашого міста, адже в закладі подаватимуть унікальні страви, які у своїх творах колись описував знаменитий письменник. Та й сам інтер’єр ресторану виконають у дусі початку ХХ ст.

– Чому власне Коцюбинський? Це людина, яка давно і надовго пов’язана з нашим містом – він і письменник, і гурман. А 220 тому, бо ми плануємо залучити до проекту 220 осіб, які зроблять одноразовий внесок у сумі тисячу доларів для створення ресторану. Унікальність його у тому, що це буде перше соціальне підприємство у місті  в форматі закладу, яке 80% прибутку ресторану буде спрямовувати на реалізацію громадських проектів, – розповідає авторка проекту , вінницька гастро-блогерка Олена Павлова.  

Вона, разом з іншими натхненниками вивчала різний досвід із створення соціальних ресторанів. Відтак особливість вінницького закладу полягатиме в першу чергу у працевлаштуванні осіб з інвалідністю, а також створенні оригінальної платформи для розвитку подільської кухні.

– Ми навіть не уявляли, наскільки був різноманітний стіл українців 100 років тому. У Жмеринці нам вдалося знайти старовинну рукописну кулінарну книгу, яку вела спочатку бабуся, а згодом її онука. Виявляється, у звичайної міщанської родини в ті часи на столі була і спаржа, і осетер, і лосось. І це 1912 рік, – зазначає Олена Павлова. – Я думаю, що у нашому ресторані експериментуватимуть багато наших шефів, створюючи авторську сучасну подільську кухню.

Над приміщенням ресторану ще розмірковують, його організатори мріють бачити в районі проспекту Коцюбинського. І готові вислухати усі можливі пропозиції.

– Це було б ідеальне місце, адже поруч автовокзал і залізничний вокзал, звідки до нас приїздять люди з інших міст. Це прекрасно, коли людина о шостій ранку зможе з комфортом випити каву і смачно поїсти. На 20 хвилин ти занурюєшся в атмосферу, де тебе чекають і люблять – таким ми бачимо цей ресторан, – говорить Олена Павлова.

Унікальне меню закладу планують змінювати три-чотири рази на рік. А середній чек, включно із спиртним, буде 250-300 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook