Звитяги у Бельцях

Поки всі відпочивали на свята, шахісти Вінниці змагалися за призи у північній столиці Молдови, місті Бельці. Як виявилося, вдало. Вінничани посіли чотири призових місця у “Бельцях опен”.

У турнірі взяли участь найкращі молоді шахісти Молдови старших вікових категорій, досвідчені гравці і тренери. Загальне число учасників сягало до 200, вражаюча цифра.

  • Адже паралельно цьому турніру в Бельцях відбувався чемпіонат Молдови серед школярів віком до 7, 9, 11 та 13 років. На жаль, в Україні такий не проводиться, – розповів керівник і тренер вінницької делегації, директор МДЮСШ № 6 Микола Боднар.
  • Україну в опені представляли кращі шахісти вінницької шахової школи. Початок для них виявився невдалим.
  • Після чотирьох турів ніхто із них не входив навіть до першої десятки. Але, адаптувавшись і зрозумівши гру молдован, наші гравці почали набирати обертів і закінчили турнір на мажорній ноті, – продовжує пан Боднар.
  • Вінничанин, кандидат у майстри спорту Дмитро Щербина став чемпіоном. Друге місце – у молодого представника Тирасполя (Придністров’я) Ростислава Келлера. Третє і четверте призові місця – знову у вінничан, кандидатів у майстри спорту Георгія Галича і Юрія Штомпеля. Перший жіночий приз виборола тренер Вінницької МДЮСШ № 6 Леся Косич.
  • Інші наші шахісти набралися практичного досвіду. Загалом вийшла дуже корисна поїздка, адже іноземні спортсмени використовують інші дебюти і демонструють зовсім інакшу гру, ніж українці, – завершує Микола Боднар.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook