Вінницький нацгвардієць здобув “золото” на Кубку світу з бойового самбо

Петро Давиденко, нацгвардієць з Вінниці, здобув “золото” на Кубку світу з бойового самбо, який відбувся 5-6 квітня у Єревані.

Про це інформує Місто, посилаючись на Суспільне Вінниця.

Спортсмен виступав у ваговій категорії до 88 кілограмів. Про це розповів його тренер Іван Нагорняк.

“Петро являється трикратним призером чемпіонатів світу, чемпіоном Європи, призером кубків світу й от, нарешті, він став переможцем Кубка світу. Так жереб випав, що в підгрупу Давиденко потрапив до білоруса і росіянина. Він спочатку виграв у білоруса, потім виграв у росіянина”, — розповів Іван Нагорняк.

Він уточнив, що Росія виступає під прапором Міжнародної федерації самбо.

“Гімн росії не звучить, прапор не підіймається. Українці росіянам руки не подають. Вкінці поєдинку маємо – це робити, але ми це не робимо і навіть на п’єдестал з ними не стаємо”, — додав тренер.

У фінальному поєдинку Петро Давиденко переміг представника Узбекистану.

“Змагання були рейтингові – це відбір до Всесвітніх ігор, які відбудуться у 2025 році в Китаї. Після Кубка світу Петру потрібно відборотися у травні на чемпіонаті Європи, потім буде ще один Кубок світу в Киргизстані та Чемпіонат світу осінню на Кіпрі. Після цих змагань буде визначено вісім найкращих спортсменів, які братимуть участь на іграх в Китаї”, — розповів тренер Іван Нагорняк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook