Путівки – у Вроцлав

До Польщі їде п’ятеро вінничан

Збірна Вінниччини здобула командну першість на чемпіонаті України серед спортсменів 2002 р.н. та молодших зі стрільби пневматичною зброєю. Змагалися у Львові. Учасники стріляли з гвинтівки, пістолета і по рухомій мішені. Стартували 280 cтрільців.

У стрільбі з гвинтівки у вправі ГП-мікст команда Вінницької області виграла золото. До неї входили майстер спорту (МС) Дар’я Римська, МС Дар’я Яремчук, КМС Олександр Стасюк і Володимир Швець.

  • Команди, складені із чотирьох стрільців, боролися за олімпійською системою, – розповіла заступниця директора Вінницької ДЮСШ стрільби Олена Климчук.
  • У поєдинку за перше місце в стрільбі із пневматичної гвинтівки зійшлись команди Вінницької і Дніпропетровської областей. Представники Дніпропетровщини зі старту заволоділи перевагою. Друга половина пройшла на умовах вінничан. І вони виграли – 85:75. Найбільше доклалась до перемоги Дар’я Римська. Вона виборола одразу 28 очок.
  • У стрільбі з пістолета вінничанка Уляна Мустафаєва вперше виконала норматив майстра спорту. Відзначились вінницькі спортсмени й у стрільбі по рухомій мішені. МСМК Данило Даніленко посів перше місце, МС Дмитро Мельник – третє. В іншій вправі вони помінялися місцями.
    Серед областей України збірна Вінниччини посіла другу сходинку.
  • Тепер наші провідні стрільці виступатимуть у Вроцлаві (Польща). Там з 22 лютого по третє березня проходитиме чемпіонат Європи.
  • Вінницьку область представлятимуть п’ять спортсменів. Серед чоловіків – це учасник Олімпіади-2020 Олег Царьков (гвинтівка), серед жінок – Валентина Гончарова (рухома мішень), серед юніорів -Дар’я Римська (гвинтівка), Данило Даниленко і Анастасія Жученко (обидва – рухома мішень), – повідомила Олена Климчук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook