Медалі кубку світу

Параолімпійка з Вінниччини Ірина Буй виборола дві медалі на етапі Кубку світу з лижних перегонів, що проходив у німецькому місті Фінстерау. Біатлоністка з міста Бар отримала “золото” в індивідуальному заліку та “срібло” у спринтерських гонках.

Підсумки виступів українців

Загалом українські спортсмени отримали на етапі Кубку світу з лижних перегонів 22 медалі.
Безсумнівним лідером української параолімпійської збірної стала Олександра Кононова, у доробку котрої дві золоті, дві срібні та бронзові нагороди. У Ірини Буй – золота (індивідуальна гонка, біатлон) та срібна медалі (спринт, біатлон).
Ще 6 спортсменів збірної України. – мультимедалісти змагань у Фінстерау.

Почала займатися у 15 років

Ірина Буй народилася 29 квітня 1995 року у м. Деражня Хмельницької області. Згодом перебралася до Бару. Має уроджену ваду розвитку лівої кінцівки.

Із 15 років Ірина Буй почала займатися спортом. Дебютувала на міжнародній арені у грудні 2011 року, взявши участь у міжнародних змаганнях з лижних гонок і біатлону. У 2012 році Ірину зарахували до складу параолімпійської збірної України.

“Молода людина року”

На етапі Кубку світу 2012 року у м.Вуокатті (Фінляндія) у біатлоні на 12,5 км наша спортсменка отримала “бронзу”. А уже на чемпіонаті у м.Солефті (Швеція) здобула “золото” у біатлоні на 10 км і “срібло” у біатлоні на 12,5 км. Ірина стала переможцем фіналу Кубку світу 2013 року.

У липні 2013 року її нагороджено обласною премією “Молода людина року” (номінація “Відкриття року в галузі спорту”). Майстер спорту міжнародного класу – Ірина Буй вже брала участь у Параолімпійських іграх.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook