На візку тренує кікбоксерів

Сергій Паршенко запатентував унікальний тренажер

47-річний вінничанин Сергій Паршенко пересувається на візку. Але це не заважає йому тренувати у залі кікбоксерів, вести канал на «Ютюбі» та навіть запатентувати винахід в обраній сфері спорту.

Зі студентами і дорослими

Сергій Паршенко – кандидат у майстри спорту із кікбоксингу. Тренує із 18 років. Була перерва, пов’язана із травмою спини на тренуванні, після якої почав пересуватися на візку. Такі тренери – велика рідкість не лише для України, але й світу.

До карантину Сергій Паршенко проводив заняття в спортклубі Вінниці «Ратибор-В». Всього три тренування на тиждень.

–У мене займалися школяри, студенти, хоча є й дорослі. Молодших дітей не навчаю, адже перед тренуванням хтось має підняти мій візок сходами до спортзали. А батьки малечі можуть й не прийти, – каже Сергій Паршенко. – Переважно готую молодь для загальнофізичного розвитку. На змаганнях виступають лише ті, хто хоче стати чемпіоном. На жаль, їх наразі небагато.

«Бокс на дивані»

Тренер проводить карантин, як і всі, вдома. Інколи на машині виїздить на природу. Зважаючи на достатню кількість вільного часу, нещодавно створив канал на «Ютюбі» – «Бокс на дивані». Там Сергій Паршенко. розміщує записи вправ, які рекомендує учням. А також сюжети із власних тренувань.
Нещодавно Сергій Паршенко запатентував оригінальний тренажер «Тренер», який стане в нагоді «ударникам» – боксерам, каратистам, кікбоксерам тощо. До нього входить пружинний елемент, що допомагає відчувати напругу спортсмена і знімати її. Він нагадує два молоточки, пов’язані між собою пружиною.

– Тренажер можна самому збирати із різних деталей. Є довгий і короткий варіанти. Від цього залежить специфіка роботи, – каже вінничанин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook