Прокуратура Вінниччини забеспечила стягнення з боржника 80 тисяч гривень

Протягом січня-квітня за рахунок вжитих заходів до підприємств-боржників, підрозділи погашення боргу Вінницької області забезпечили 24,5 млн грн надходжень до Зведеного бюджету.

За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, 19,1 млн грн із цієї суми надійшли до державного бюджету, а 5,4 млн грн – до місцевого бюджету.

“Посадовець зауважує, що найбільше, при цьому, вдалось погасити заборгованість із податку на додану вартість (15,6 млн грн), плати за землю (1,4 млн грн) та податку на прибуток (1,3 млн грн)”, — інформує сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області.

У розрізі проведених задля погашення боргу заходів, за рахунок реалізації майна боржників (рухомого і нерухомого, цілісних майнових комплексів, майна банкрутів), упродовж 4-х місяців поточного ркоу. до бюджетів усіх рівнів спрямовано 1,6 млн грн. На виконання рішень суду, в рахунок погашення податкового боргу, з банківських рахунків стягнуто 3,6 млн грн, а за виконавчими документами, через органи ДВС – 0,2 млн грн.

Олег Мартинюк додає, що на початок травня податковий борг до зведеного бюджету, з урахуванням боргу банкрутів, перевищив 1 млрд грн. При цьому заборгованість до держбюджету склала – 694,1 млн грн, до місцевих бюджетів – 330,6 млн грн.

Щодо заборгованості з єдиного внеску, то за словами очільника податкової служби Вінниччини на 1 травня він становить 297,6 млн грн, де 23,2 млн грн – це борг банкрутів.

Нагадаємо, вінничани задекларували минулорічних доходів на 851 млн грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook