Вінницька область у ТОП-3 за врожайністю соняшника

Відбулася онлайн нарада щодо впровадження у Вінницькій області альтернативних джерел енергії. У нараді взяли участь виробники сушильного та додаткового обладнання – Вінницьке приватно виробничо-комерційне підприємство “ЛОТІРОН”, товариство з обмеженою відповідальністю «Вінмашпостач».

У зв’язку з великими витратами коштів на енергоносії для підсушування вирощеного врожаю та значним підвищенням цін на традиційні енергоносії актуальним стало питання впровадження альтернативних джерел енергії та використання біологічних видів палива (пелети, брикети, гранули з соломи та відходів деревини) в агропромисловому виробництві. Потенціал виробництва біопалива в області надзвичайно великий. Сільськогосподарськими підприємствами області щорічно вирощується біля 7 млн. тонн незернової складової врожаю зернових та технічних культур. Враховуючи рекомендації науковців об’єми використання тільки соломи зернових колосових в енергетичних цілях в області становлять близько 700 тис. тонн. Перевагою біопалива є його ціна в порівнянні з традиційними енергоносіями та наявність майже в кожному сільськогосподарському підприємстві та фермерському господарстві.

Головною перевагою теплових генераторів біопалива є те, що завдяки конструктивним особливостям досягнуто незначних витрат біологічних видів палива для зняття одного тонно-відсотку вологості зерна (до 3 кг відходів соняшнику). Тобто просушити 1000 тонн кукурудзи можна за допомогою декількох Камазів сільськогосподарських відходів.

Нагадаємо, експерти польської Агенції інвестицій і торгівлі тестували переможця конкурсу «Золота ділянка 2020» у Вінниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook