Вінницький індустріальний парк виборов перемогу в конкурсі «Золота ділянка 2020»

У продовження конкурсу «Золота ділянка 2020» польською Агенцією інвестицій і торгівлі 24 листопада був організований захід «Симуляція візиту інвестора», який проводив директор Центру інвестицій Ян Камойі-Чапіньскі – відповідальний за обслуговування іноземних інвесторів у  Польщі.

“В якості учасників даного заходу були запрошені переможці конкурсу «Золота ділянка 2020» – представники Вінницької міської ради та комунального підприємства «Вінницький муніципальний центр інновацій», – інформує Вінницький муніципальний центр інновацій.

Навчальний захід проходив у режимі онлайн. Учасниками заходу, окрім вінницької команди, яка забезпечує розвиток і становлення Вінницького індустріального парку, який і отримав найвищу номінацію конкурсу «Золота ділянка 2020»,  були  представники українських міст та регіонів, які прагнуть розвивати індустріальні парки на своїх територіях, зокрема з Вінницької, Житомирської і Львівської областей.

Директор польської Агенції інвестицій і торгівлі поділився досвідом роботи з інвесторами, розповів про перші кроки налагодження співпраці, основні етапи підготовки зустрічей та світові стандарти підготовки та презентації інвестиційних проєктів.

Важливо відзначити, що Вінниця ­ перше місто в Україні, яке запровадило стандарти залучення та супроводу інвесторів.  Ще 24 листопада 2017 року депутати Вінницької міської ради, на чолі з міським головою Сергієм Моргуновим, схвалили рішення про затвердження Програми сприяння залученню інвестицій на 2018-2020 роки.

Під час  проведення заходу Ян Камойі-Чапіньскі сказав: «Впроваджені у Вінниці  європейські стандарти пошуку та комунікації з інвесторами у поєднанні з  високим рівнем підготовки презентаційних матеріалів дозволяють реалізовувати ефективний діалог як з потенційними, так і існуючими інвесторами».

Представники міста Вінниці поділилися власними напрацюваннями та успішним досвідом залучення іноземних інвестицій. Станом на листопад 2020 року у Вінниці функціонує три індустріальні парки, а саме: «Вінницький кластер холодильного машинобудування», на території якого з вересня 2018 року працює завод «Green Cool» компанії «UBC Group»; «Вінтер спорт», де в 2021 році заплановано будівництво заводу компанії «HEAD» та Вінницький індустріальний парк, який наразі веде активну комунікацію з потенційними інвесторами. Директор комунального підприємства «Вінницький муніципальний центр інновацій» Володимир Шевчук  зокрема зазначив, що  усі  три існуючі у м. Вінниця  індустріальні парки  –  це інвестиційні проекти, які  отримують на постійній основі повний цикл супроводу  від управляючої компанії.

Вінницька область – одна із 7 областей України, яка взяла участь у конкурсі «Золота ділянка 2020». Під час конкурсу визначали найкращі інвестиційні ділянки в українських регіонах, для подальшого підвищення спроможності громад та залучення регіональних та іноземних інвестицій. За результатами конкурсу ділянка Вінницького індустріального парку площею 27,6 га була визначена переможцем.

Конкурс проводився польською Агенцією інвестицій і торгівлі (ПАІТ) спільно з Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА та Агенцією регіонального розвитку Вінницької області у рамках проєкту Польської допомоги задля розвитку «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва».

Нагадаємо, вінницький індустріальний парк виборов перемогу в конкурсі «Золота ділянка 2020» .

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook