Бізнес Вінниччини зберігає робочі місця шляхом допомоги по частковому безробіттю

Малий та середній бізнес Вінниччини активно звертається по допомогу до служби зайнятості, аби зберегти робочі місця якомога більшої кількості найманих працівників. Загалом, станом на 4 червня позитивні рішення про виплату допомоги по частковому безробіттю прийняті щодо 266 роботодавців для фінансової підтримки 3377 працівників.

«Співпраця продовжується – заявки від роботодавців приймаються і опрацьовуються центрами зайнятості в щоденному режимі. 96 роботодавцям вже перераховані кошти для 1313 працівників на суму 4 млн 242 тис грн», – розповідає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

“За підрахунками Вінницького обласного центру зайнятості, найбільша кількість звернень надійшла від представників малого та середнього бізнесу зі сфери торгівлі, пасажирських перевезень, громадського харчування, готельного господарства та промислового виробництва міста Вінниці, Вінницького, Калинівського, Бершадського та Жмеринського районів”, — інформує Вінницька обласна державна адміністрація.

Для збереження великої кількості робочих місць до центрів зайнятості області звернулись такі ринкоутворюючі підприємства як ДП Вінницький завод «Кристал», ДП Клінічний санаторій «Хмільник», ТОВ «Гніванський гранітний кар’єр», ПрАТ «Барський машинобудівний завод», ТОВ «Балтекс», ФОП Ковальов В.В., ТОВ ВП «Надія-В, ТОВ «Надія-транс», ТОВ «Сад-Надія-В».

Нагадуємо, що до програми з часткового безробіття внесені важливі зміни. Зокрема, розширено перелік отримувачів допомоги і відтепер програмою можуть скористатися також ФОПи. Крім того, збільшено строки звернення за фінансовою підтримкою до 90 днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності та звільнено роботодавців від оподаткування ПДФО та військового збору.

Нагадаємо, з початку року до бюджету Вінниччини перерахували понад 6,6 млрд грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook