У Парижі відмовляться від прокату електросамокатів

У Франції жителі Парижа переважною більшістю голосів проголосували за заборону електричних самокатів у французькій столиці. Про це повідомляє The Associated Press. Очікується, що 15 000 електросамокати зникнуть із центру Парижа наприкінці серпня, коли закінчаться контракти міста з трьома операторами.

Питання заборони електросамокатів із самообслуговуванням у Парижі розглядалося на загальноміському міні-референдумі в неділю, організованому мерією міста.

За даними мерії, проголосувало трохи більше 103 000 людей. При цьому 89% відмовилися від електронних самокатів і лише 11% підтримали їх.

Пані мер Парижа Анн Ідальго назвала консультативний референдум успішним і сказала, що його результати були “дуже чіткими”.

“З 1 вересня в Парижі більше не буде самокатів із самообслуговуванням”, — сказала вона.

Водночас, як зазначає The Associated Press, явка на голосуванні була дуже низькою. Воно було відкритим для всіх 1,38 мільйона зареєстрованих виборців Парижа.

Зараз електросамокати користуються популярністю серед туристів. Ці відносно недорогі засоби пересування можна знайти по всьому Парижу, їх легко взяти напрокат за допомогою програми, яку можна завантажити, відзначає агенція. Крім того, за п’ять років з моменту їх появи, прокат електросамокатів також став популярним серед деяких парижан. Вони не хочуть або не можуть дозволити собі власні, але хочуть уникнути метро та іншого громадського транспорту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook