Здобув бронзу чемпіонату світу: Петро Давиденко відзначився на світовому рівні вдруге

Вінничанин Петро Давиденко вдруге посів третє місце на чемпіонаті світу із боротьби самбо серед дорослих (бойовий розділ). Це сталося в Сербії. Наш спортсмен змагався у престижній ваговій категорії до 90 кг

Бліц-перемога

Світові змагання проходили у місті Новий Сад (Сербія). У них взяли участь борці із 32 країн із різних континентів. В складі збірної України був лише один вінничанин, 24-річний майстер спорту міжнародного класу Петро Давиденко.

Його тренер Іван Нагорняк розповів, як виступав наш земляк у Сербії.

-Спочатку Петро Давиденко чисто здолав хорвата. Лише за 45 секунд! Потім він бився із 4-разовим чемпіоном Європи і 2-разовим чемпіоном світу Султаном Алієвим (Російська Федерація). На 4-й хвилині рахунок був 5:4 на користь нашого спортсмена. Але, на жаль, Петро на останній хвилині пропустив утримання. І програв за балами із рахунком 5:8, – каже Іван Нагорняк.

Програв чемпіону

Таким чином Петро Давиденко завершив свої виступи у Сербії і виборов бронзову нагороду, а Султан Алієв в підсумку знову став чемпіоном світу.

Торік Петро Давиденко вже був бронзовим призером світового чемпіонату, тобто це вже друга його медаль такого гатунку.

-Петро цього року виграв у Білорусі етап Кубку світу. А ось цьогорічний чемпіонат Європи в Єкатеринбурзі (Росія) скасували через пандемію. До кінця року планується й Кубок світу в РФ, але малоймовірно, що Петро туди поїде (через напружені стосунки між нашими країнами), – повідомив Іван Нагорняк.

На нинішньому світовому змаганні Петро Давиденко був наймолодшим із учасників. Тому разом із тренером спортсмен прагне з часом покращити результати, із часом поборотися за золото планетарної першості.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook