Вінницькі спортсмени готуються до нового сезону турнірів зі змішаних єдиноборств

Борці Вінницької обласної федерації із змішаних єдиноборств ММА готуються до нового сезону турнірів. Серія всеукраїнських змагань серед дітей, юнаків та юніорів стартує у вересні, розповів тренер Володимир Соляр. Чемпіонати не є відбірковими, вони потрібні, каже, насамперед для практики та досвіду.

“Зараз наші двоє спортсменів з області на тренувальних зборах в Карпатах. Вони готуються до Кубка України і чемпіонату світу серед молоді. А ось підлітки будуть готуватися до всеукраїнських турнірів, до чемпіонатів міста і областей. До кінця року у нас всі змагання заплановані в межах України. Це для практики, для обкатки, щоб діти не застоювалися. Вони мають бути готові завжди до змагань, і це досвід”, — розповів Володимир Соляр.

Першим турніром у межах змагального сезону стане відкритий чемпіонат міста, який відбудеться 23 вересня. До нього готується 13-річний Роман Косаківський зі СК “Сапсан”, що у Чечельнику. Хлопець — срібний призер чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА, який на початку серпня пройшов в Абу-Дабі, Об’єднані арабські Емірати.

Провів перший бій з суперником з США, другий — з Узбекистанцем, а третій програв таджику. Працюю над партером, над кидками, больовими й удушливими. Очікую отримати досвід, тому що на греплінгу я не так часто виступав, тому треба пробувати щось нове”, — каже Роман Косаківський.

Попри травму до чемпіонату України з бойового самбо у розділі “профул” готується 17-річна Анастасія Городівська. На змаганнях в Абу-Дабі, розповідає, провела чотири поєдинки. У підсумку – теж виборола “срібло”.

“У фіналі я зіткнулася зі спортсменкою з Колумбії та програла їй за роздільним рішенням суддів. Безпосередньо на мій програш вплинуло порушення правил, і тому в мене не вийшло здобути “золото” в цьому році. Зараз працюю у звичному режимі, але просто не напружую цю руку”, — каже Анастасія Городівська.

Загалом, вінничани з чемпіонату світу привезли п’ять срібних та одну бронзову нагороди, розповів Володимир Соляр. А ще, каже, збірна України третій рік поспіль виборює першість у командному заліку.

“Наша Збірна України була добре підготовлена, тому що ми провели якісний відбір на чемпіонаті України, який відбувся тут у нас, у Вінниці. Сформували досить сильну команду і тому відпрацювали на всі 100%. Всі ті, на кого ми ставили, вони всі були у призах, і настрій був тільки перемагати. Кожен провів по 5-6 боїв і всі суперники були сильні, але потрапити у фінал. Це вже є великим досягненням”,— розповів Соляр.

З вересня борці Вінниччини розпочнуть підготовку у посиленому режимі. Тренер СК “Сапсан” Дмитро Таранець каже, що акценти робитимуть на витривалість та техніку в партері.

“Наші українці, як правило, вигравали достроково, і нема жодної техніки, якої ми б не знали. Ми все вміємо і дивуємо весь світ. А от витривалість та фізична сила — це ті основні аспекти, які ми взяли зі змагань, що нам треба підтягувати. Це будуть загальні вправи, такі як їзда на велосипеді, біг та плавання. Також буде більше кросфіту та додамо більше фізичних тренувань”, — сказав Дмитро Таранець.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook