Вінницькі спортивні школи провели акцію для дітей-переселенців

Акцію «Світ щасливого дитинства» провели тренери-викладачі Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №1 та міської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з баскетболу. Її учасниками стали 20 дітей-переселенців, які наразі займаються у цих закладах. Захід відбувся за підтримки комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради.

Організатори кажуть, акцію провели задля поліпшення психологічного та фізичного стану дітей, які вимушені були покинути свій дім через російську агресію.

«Дати дітям відчуття безпеки, а не лише нові знання та навички – це наша основна мета на сьогодні», – каже заступниця директора з навчально-тренувальної роботи МДЮСШ № 1 Галина Сташко.

Зокрема, один із заходів акції відбувся на базі ліцею № 27, де спільно з його освітянами Михайлом Мельником та Василем Осаволюком тренери-викладачі відділення легкої атлетики МДЮСШ № 1 провели екскурсію по школі, розповівши дітям про спортивні досягнення, та організували майстер-клас зі спортивного туризму.

Також у межах акції «Світ щасливого дитинства» тренер-викладач МСДЮСШОР з баскетболу Олександр Главатчук разом із командою юнаків 2014-2015 р.н., у складі якої є діти-переселенці, відвідали кінотеатр та переглянули мультфільм.

«Дана акція покликана створити підґрунтя комфорту, безпеки та прийняття. У цей важкий час спортивна спільнота Вінниці докладає максиму зусиль, аби підвищити моральний, психологічний та фізичний стан дітей, які полишили свої домівки в результаті російської агресії на території України, – каже голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський. – Миру нам та Перемоги! Дякуємо ЗСУ! А також батькам за довіру!»

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook