Вінницьке дербі у фіналі

Меморіал Олега Серьогіна завершився серією пенальті

Медалі 18-го турніру з футболу пам’яті майстра спорту Олега Серьогіна розіграли чотири вінницькі команди. Долю фіналу вирішили пенальтисти.

Рекордна серія пенальті

Змагання проходили 17-18 січня на стадіоні Палацу дітей і юнацтва. Їх організували ДЮСШ Блохіна-Бєланова, обласна федерація футболу, відділення фізвиховання молоді Міносвіти, меценати Юрій Корбут і Юрій Максименко. Грали юнаки 2003-2004 р.н.

На старт виходили шість команд: “Нива” U-19, “Прем’єр-Нива”, дві збірні ДЮСШ Блохіна-Бєланова, “Темп” (всі – Вінниця) і колектив Бердичева (Житомирська область). Було дві групи, після чого відбулися поєдинки за медалі.

У грі за 5-6 місця встановили рекорд – суперники били аж по 13 післяматчових пенальті. Із рахунком 8:7 бердичівці перемогли колектив ОДЮСШ Блохіна-Бєланова 2004 р.н.

Резерв команди майстрів

У матчі за бронзу “Нива” U-19, яка є резервом професійної команди другої ліги, розгромила “Темп” – 4:1. Але бронзові нагороди дісталися господарям поля, адже нивівці грали поза конкурсом.

У фіналі зійшлися “Прем’єр-Нива” і старша команда ДЮСШ Блохіна-Бєланова. Ці колективи виступають в одній групі вищої ліги ДЮФЛ України. І розцінювали меморіал Олега Серьогіна, як підготовку до сезону. До кінця основного ігрового часу вигравали нивівці. Але на фініші суперникам вдалося зрівняти рахунок, а в захоплюючій серії пенальті вирвати перемогу – 8:7. Стандарти не виконували лише голкіпери.

Відбив три пенальті

Значний внесок у перемогу колективу зробив 16-річний голкіпер ДЮСШ Блохіна-Бєланова Захар Дядюсь. Він парирував три пенальті! Хлопець родом із Погребища, але давно виступає за збірну спортшколи Вінниці. Футболом займається вісім років.

Шість років тому на мене звернули увагу в матчі проти ДЮСШ Блохіна-Бєланова і запросили грати за цю команду. Але я залишаються мешкати в Погребищі, – каже Захар Дядюсь. – Серія пенальті в фіналі була важкою. Адже через холод я погано відчував свої руки. І деякі удари, на жаль, відбивав у ворота.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook