Вінницька «Нива» вдома здолала ФК «Чернігів»

Дебютант дивізіону ФК “Чернігів” в двох виїзних матчах поспіль грав внічию із сильними “Буковиною” (2:2) та “Ужгородом” (1:1), останнього й зовсім ледь не обіграв. Але “Нива”, незважаючи на статус аутсайдера з нулем очок, ще жодного разу в сезоні не залишало поле без забитих м’ячів. Не залишила й зараз – Віталій Гемега і Артем Осмоловський забили по голу в кожному з таймів. Перші очки для вінничан і відразу три! Також це перший “сухий” матч команди в чемпіонаті і всього лише другий подібний в сезоні.

“Зустріч вінничан із чернігівцями мала б пройти ще на старті цього сезону – в рамках першого попереднього етапу Кубку України. Але ФК «Чернігів» тоді не зміг прибути до нашого міста через поламку автобусу, і «Ниві» була зарахована технічна перемога. Із того часу команди пішли різними турнірними шляхами. «Нивівці» в чемпіонаті грали невдало, проте єдині серед друголігових команд дійшли до 1/8 фіналу Кубку України. В той же час ФК «Чернігів» в другій лізі набрав 8 очок і є середняком турнірної таблиці.

Наша команда розпочала гру в такому складі: Карабін (в), Борячук, Калітов, Костюк, Сербул, Брижчук (к), Пастушенко, Зугравий, Гемега, Осмоловський, Браславський. В запасі залишалися Музичка (в), Івашків, Підгаєцький, Подкуйко”, — інформує пресслужба ФК «Нива».

«Нива» розпочала активніше і одразу почала створювати гольові моменти. Вже не старті свою майстерність довелося голкіперу гостей Тимофєєву – він з трудом витягнув швидкий м’яч із кута воріт. На 10-й хвилині дебютант «Ниви» Осмоловський здійснив вдалий рейд до чужого карного майданчика, але захиснику Романенко в останній момент вдалося заблокувати удар.

Через кілька хвилин «Нива» мала відкривати рахунок. Вільний від опіки Костюк, який перебував на чудовій позиції в 9-и метрах від воріт, на жаль, пробив вище цілі.

Все ж перевага наших футболістів втілилася у забитий м’яч ще до перерви. Футболіст із досвідом виступів у Прем’єр-лізі Віталій Гемега, який спромігся відновитися після травм, в один дотик замкнув фланговий простріл. 1:0!

Вінницька команда грала із вогником, але хвилювання за долю матчу не спадало. Наш головний тренер Олег Шумовицький спробував подискутувати із 28-річною арбітресою Крістіною Козорог з Гребінки (Київська область) і одразу отримав жовту картку!

Після перерви чернігівці заграли активніше, намагаючись зрівняти рахунок. Вони мали на це чудовий шанс, але після виходу віч-на-віч «Ниву» врятував воротар Карабін. Команди продовжили грати на зустрічних курсах і створювати гострі моменти. Приміром, постріл форварда «Ниви» Б??аславського заблокував захисник.

Остаточну «гольову крапку» на 84-й хвилині поставив дебютант нашої команди Осмоловський. Він отримав м’яча, увірвався  карний майданчик, і влучно спрямував шкіряного в ціль. 2:0 – перша перемога нивівців у чемпіонаті. Незважаючи на це, наша команда залишається в самому хвості турнірної таблиці. Нижче «Ниви» лише «Калуш», який знявся із розіграшу.

На післяматчовій прес-конференції головний тренер «Ниви» Олег Шумовицький розповів, що допомогло добитися позитивного результату. За його словами, потрібно було перед грою із ФК «Чернігів» щось змінювати. І тренери «Ниви» вирішили «на фарт» помінятися роздягальнями. Мовляв, в іншій роздягальні переможна аура. Задум спрацював: «Нива» грала краще за суперника і закономірно здобула три очки!

Нагадаємо, вінничани здобули перемогу у Всеукраїнському юнацькому турнірі з футболу «Utmost Cup».

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook