У Вінниці обрали кращого спортсмена листопада

Виконком ГО «Відділення НОК України у Вінницькій області» визначив кращого спортсмена листопада. Ним став Майстр спорту України з боксу Геннадій Масленніков. Він став бронзовим призером Чемпіонату Європи з боксу серед молоді у ваговій категорії шістдесят кілограмів, що проходив у місті Будва (Чорногорія). Вінничанин виступав у складі збірної команди України, яка на цьому турнірі посіла друге загальнокомандне місце.

Про це повідомляє Відділення НОК України у Вінницькій області.

Геннадій Масленніков народився 4 червня 2002 року у місті Вінниці. У віці п’яти років розпочав займатися плаванням, а вже у дев’ять перейшов до тренувань із боксу. «На бокс мене спочатку привів батько, а далі мені самому сподобалося і я вирішив ним займатися», – розповідає європейський призер. Його наставником став відомий на Вінниччині тренер Роман Вакалюк. На початку своїх занять, Геннадій комбінував заняття плаванням і боксом. Далі, за його словами, тренер порадив концентруватися на чомусь одному, щоб досягти високого результату.

У 2015 році вінничанин, будучи школярем, виграв Чемпіонат України у своїй віковій категорії і потрапив до складу збірної команди України. У наступному році він повторив це досягнення і знову став чемпіоном. Цього ж року, Геннадій став учасником Чемпіонату Європи серед школярів, який відбувався у місті Загребі (Хорватія). На тому турнірі посів п’яте місце.

У 2018 році Геннадій Масленніков став переможцем Всеукраїнської гімназіади з боксу серед юніорів, а також поїхав на Всесвітню гімназіаду у Мараккеш (Марокко), де виборов срібло.

У 2019 році вінничанин піднявся на другу сходинку у перехідному етапі Чемпіонату України, а потім виборов бронзу на самому Чемпіонаті України.

«Під час жорсткого карантину були труднощі із тренуваннями через те, що багато обмежень заважали цьому. Оскільки Геннадій входить до складу збірної команди України, то ми тренувалися командою в залі, з дотриманням санітарних норм та відповідних карантинних обмежень», – розповідає тренер Роман Вакалюк, згадуючи підготовку до Чемпіонату Європи, який приніс бронзу його вихованцю.

Наразі спортсмен займається підготовкою до Всеукраїнського турніру з боксу серед молоді, присвяченого пам’яті льотчика-космонавта Павла Поповича, що повинен відбутися у місті Білій Церкві в березні. Ці змагання є відбором спортсменів для участі у Чемпіонаті Світу з боксу, який планують провести у квітні 2021 року.

Нагадаємо, Вінничанин – бронзовий призер Чемпіонату Європи серед молоді

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook