Скандинавська ходьба: на тренування запрошують усіх охочих

Все частіше на вулицях, парках та стадіонах, можна зустріти людей, що рухаються із палицями для скандинавської ходьби. Освоїти цей корисний і простий вид рухової активності може кожен. Користь техніки скандинавської ходьби полягає у включенні у роботу м’язів верхнього плечового поясу, який зазвичай недостатньо навантажується.

Тричі на тиждень

Вінницький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» запрошує усіх бажаючих долучитися до ознайомчих занять зі скандинавської ходьби. Вони відбуваються в парку «Дружби народів» у вівторок, четвер на 10.0 та щосуботи на 9.00. Там Ви зможете насолодитись чудовим краєвидом, отримати заряд бадьорості і позитиву.

Як наголошують у обласному центрі «Спорт для всіх», палиці і гарний настрій – це єдине, що необхідно для занять. До всього іншого (одяг, взуття, місце тренувань) особливих вимог немає. Деяким вінничанам, які виявили бажання урізноманітнити свою фізичну активність заняттями зі скандинавської ходьби, надають на безкоштовній основі в тимчасове користування інвентар (палиці) для скандинавської ходьби.

Ефект «антишок»

Для скандинавської ходьби використовуються розсувні палиці, які легко підганяються під зріст людини. Не менш важливо, що у них є ефект «антишок». Це пружина, яка під час зіткнення із землею допомагає амортизувати удар. І таким чином унеможливлює велике ударне навантаження на руки.

Під час ходьби з палицями задіяні практично всі м’язи верхньої частини корпусу, які майже не використовуються протягом дня (хоча б при звичайній ходьбі). Зокрема, плечового поясу, спини, пресу, грудей тощо. Цей вид фізкультури підвищує витривалість, що необхідно людям із проблемами здоров`я та професійним спортсменам.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook