Рекордсмен за кількістю підбирань

Максим Сандул встановив рекорд суперліги

29-річний баскетболіст Максим Сандул, який виступав в клубах елітних дивізіонів Іспанії, Польщі та України, народився у Вінниці. В юності тренувався у СДЮСШОР із баскетболу. Команда Максима непогано виступала у Дитячо-юнацькій баскетбольній лізі України, здобувала бронзові медалі.
Після завершення спортшколи вінничанину запропонували виступати за БК «Київ». Згодом потрапив до основи киян, і почав виходити у матчах елітного дивізіону. В складі БК «Київ» Максим Сандул посів друге місце в Кубку країни і став чемпіоном першості серед дублюючих колективів суперліги.
Були й особисті звитяги. Вінничанин входив до символічної п’ятірки кращих гравців чемпіонату серед дублерів. А в складі основи БК «Київ» Максим Сандул встановив рекорд суперліги за кількістю підбирань – 22 за сезон. Попереднє досягнення (21 підбирання) належало американському легіонеру «Дніпро-Азота» (Кам’янське) Майклу Фрейзеру.

В 24 роки Максим Сандул поїхав до Іспанії. Виступав за клуб «Манреса» із однойменного міста. Це команда елітного дивізіону.

-Перед «Манресою» стояла задача зберегти прописку в еліті, адже повернутися туди непросто через великі внески. Мету вдалося виконати. Це було велике свято для вболівальників. Вони відзначали наш успіх, нібито ми стали чемпіонами, – каже Максим Сандул.

Після Іспанії вінничанин рік виступав у Польщі, грав за клуб «Торунь» із однойменного міста. В його складі здобув срібні нагороди у внутрішньому чемпіонаті.

Далі було повернення в України. В складі команди БК «Запоріжжя» Максим Сандул відіграв півроку. За цей час став віце-чемпіоном суперліги. Таким чином він виконав норматив майстра спорту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook