Путівки на чемпіонат Європи

Вінницькі веслувальники виграли чемпіонат України

У м. Дніпро фінішували чемпіонати України серед дорослих, юніорів і молоді з веслування на байдарках і каное. Спортсмени збірної Вінниччини здобули в різних видах програми 18 золотих, 6 срібних і 5 бронзових медалей.

Основу збірної на чемпіонаті України складали вихованці обласної СДЮСШОР із веслування імені Юлії Рябчинської, яких доповнювали представники МДЮСШ № 2 і ШВСМ Вінниці. Загалом там стартували представники 21 області України.

На думку наших тренерів, вінничани могли взяти й більше нагород.

-Але програма змагань була складена доволі невдало. Наші спортсмени не змогли взяти участь в деяких стартах, бо вони накладалися на інші. Тому ми просто не встигали виставити свої екіпажі, – повідомив старший тренер обласної СДЮСШОР із веслування імені Юлії Рябчинської Сергій Бутенко.

За підсумками чемпіонату двоє вінничан, Дмитро Даниленко і Дмитро Костишен, здобули путівки на дорослий чемпіонат Європи. Він відбудеться в жовтні 2020 року в Румунії.

-Дмитро Даниленко і Дмитро Костишен пройшли відбір на чемпіонат Європи за підсумками одиночних перегонів. Ці змагання – єдині міжнародні старти із веслування на байдарках і каное, які пройдуть цього року. Решту скасували через пандемію коронавірусу, – сказав Сергій Бутенко, тренер Дмитра Костишена.

Дмитро Даниленко і Дмитро Костишен мають за підсумками зборів національної команди мають увійти до байдарки-«четвірки», що прийме участь у європейському чемпіонаті. Ще Даниленко виступатиме там в байдарці-«одиночці».

Дмитру Даниленку – 21 рік, Дмитру Костишену – 23. Тезки – майстри спорту України міжнародного класу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook