Поновлюються змагання із бриджу

Вінницький клуб спортивного бриджу планує незабаром поновити місцеві відкриті змагання. У них запрошують взяти участь всіх охочих, незалежно від віку і статі.

Спортивний бридж відрізняється від інших карткових ігор тим, що в ньому нічого не залежить від фарту. Адже після розіграшу карти не кладуться у відбій, а акуратно складаються у кармани спеціальної папки. А потім ними грають інші спортсмени. Тобто всі перебувають у рівних умовах.

-Поки що охочих займатися спортивним бриджем небагато. Раніше йому навчали дітей у вінницьких школах, тоді й масовість була кращою. Хоча ми готові й зараз навчати підлітків у Вінниці, якщо буде зацікавленість керівників навчальних закладів, – каже співорганізатор змагань зі спортивного бриджу Дмитро Латишев.

За його словами, щоб опанувати бридж на непоганому рівні, потрібно в середньому півроку. А ось ази і основні правила можна вивчити за пару занять.

Змагання у Вінниці відбуваються на базі підприємства «Сигнал», що на Старому місті. Заявитися або дізнатися щодо тренувань можна за телефоном: 067-409-88-20 (організатор Дмитро Латишев).
-В Україні проводились дослідження серед підлітків. Діти, які займаються спортивним бриджем, поступово покращують свої оцінки по фізиці, математиці тощо. Адже наш вид спорту розвиває пам’ять та логічне мислення, – наголошує Дмитро Латишев.

Поки найбільші успіхи вінницькі бриджисти мають серед змішаних пар. Кілька років тому Дмитро і Яна Латишеви виграли чемпіонат України у міксті. Бо жінок, які добре грають у бридж, небагато. А ось серед чоловіків конкуренція досить серйозна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook