На Вінниччині баскетбол культивують дев’ять спортивних шкіл. У більшості із них є проблеми з інвентарем, в тому числі і з м’ячами. Якісний шкіряний коштує понад тисячу гривень. А закупівля партії м’ячів для спортшкіл буває проблемою.

Зважаючи на економічний стан в країні, інвентар часто-густо доводиться придбавати батькам спортсменів. Щоб зекономити, нерідко купуються більш дешеві гумові м’ячі, які є не зовсім якісними. Водночас професійний м’яч відіграє велику роль в процесі навчання техніки ведення і кидка.

Ситуацію вирішив змінити на краще голова федерації баскетболу області Сергій Дусь. Він звернувся до керівництва Федерації баскетболу України із проханням виділити певну кількість м’ячів для підтримки спорту в районах. Пропозиція отримала схвалення, і ФБУ передала до Вінниці два десятки якісних м’ячів шостого розміру, що є стандартом для тренування жіночих команд та юнаків молодших вікових категорій.

Сергій Дусь вже відвідав ДЮСШ Липовця і ДЮСШ Іллінців, куди передав по сім м’ячів від ФБУ.

– На зустріч у Липовецькій ДЮСШ прийшли дівчата та молодші юнаки, у спортшколі Іллінців – представниці прекрасної статі. Всі були задоволені подарунками, – каже Сергій Дусь. – Команди Іллінців та Липовця беруть участь в обласних змаганнях. У цих містах організовуються й чемпіонати Вінниччини. Тому сучасний інвентар там є дуже потрібним. Дякуємо ФБУ за підтримку і цінні подарунки для спортшкіл.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook