Закрили сезон запливом

Вінницький клуб моржів «Нептун» провів урочисту церемонію на Вишенському озері. Президент клубу Раїса Макіївська вручила найбільш активним членам грамоти міського спорткомітету, а також подарунки, які привезла із Австралії. Серед нагороджених були учасники всеукраїнських змагань із зимового плавання.

Учасники хором виконали гімн моржів. Його ще 25 років тому написала пані Макіївська. Тепер цей гімн відомий далеко за межами не лише Вінниці, а й України!

Моржі скаржилися, що погода тепла. Водночас температура води складала лише чотири-п’ять градусів, що для непідготовленої людини надзвичайно мало.

Першим занурився у воду і проплив кілька метрів Нептун – відповідно із назвою клубу. Його костюм одяг Дмитро Баранов. Після того, як він вийшов на берег, не поспішав вдягатися, а … відпочивав просто неба із оголеним торсом.

– Зайти до крижаної води було легко. Відчуваю себе чудово. Плаваю в озері раз на 3-4 дні, а занурююся у воду регулярно. Взагалі мій стаж моржа – 17 років. Найкраще всього купатися взимку, коли сухо, морозець і водночас сяє сонечко. – розповів Дмитро Баранов.

За Нептуном слідом пішли Русалоньки, які символізували весну, на чолі із Раїсою Макіївською. Як завжди, перед купанням 75-річна спортсменка виконала кілька вправ йоги.

– Цього року в зв’язку із теплою погодою весну фактично зустрічали в січні. А зараз через аномальну температуру фактично вже починаємо зустрічати літо, – напівжартома каже Раїса Макіївська.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook