Перший чемпіонат із онлайн-шахів

Домінувала вінницька молодь

Через карантин шахи в Інтернеті набули небувалої популярності. Це фактично єдиний вид спорту, який активно розвивається під час пандемії. А нещодавно відбувся перший чемпіонат Вінницької області з онлайн-шахів серед чоловіків та жінок.

Головним організатором виступила Вінницька МДЮСШ № 6 на чолі із директором Миколою Боднаром і тренерами Володимиром Вусатюком та Артуром Роєнком. Всі вони й самі стали учасниками змагання. Завдяки підтримці спонсорів в турнірі не було внесків, а призів виявилося чимало.

-Тому змагання зібрало велику кількість учасників – 86. Це для першого чемпіонату області є надзвичайно великим показником, – прокоментував Микола Боднар.
На старт вийшли не лише гравці Вінниці, але й представники Калинівки, Могилева-Подільського та інших міст нашого краю. Змагався і колишній вінничанин, кандидат у майстри Михайло Дорохін, який нині мешкає в Нідерландах.

Загалом відбулося 13 турів. На партію кожному надавалося дві хвилини і водночас додавалася секунда за кожен хід. Складний контроль часу, який ставав у нагоді молоді.

Чемпіоном став молодий майстер спорту України із Вінниці Вадим Трегубов. Разом на «п’єдестал пошани» піднялися інші представники міста над Бугом – кандидат у майстри спорту Дмитро Горєлов і міжнародний майстер Володимир Вусатюк.

Серед дітей (2008 р.н. і молодших) трійку кращих склали кандидат у майстри спорту Максим Біленький та першорозрядники Владислав Пюро і Павло Кузнєцов, серед жінок – майстер спорту Надія Шпанко та першорозрядниці Леся Косіч (всі – Вінниця) і Вікторія Черепанова (Жмеринка). Чемпіоном серед ветеранів став Костянтин Куба (Могилів-Подільський). Загалом було розіграно 19 призів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook