Перші обласні Параолімпійські ігри

В Ладижині збирають спортсменів із різними вадами

В Ладижині 28-29 серпня відбудуться перші відкриті літні Спортивні ігри Вінниччини з паралімпійських видів спорту (серед осіб з інвалідністю).

У п’яти видах спорту

–Можна сказати, що це обласні Паралімпійські ігри. Організаторами виступають спортклуб “Сіндо” та Вінницький регіональний центр “Інваспорт” за підтримки спортуправління облдержадміністрації і Ладижинської міської ради, – розповів співорганізатор змагань Сергій Брушніцький.

Ігри відбудуться у п’яти видах спорту. Це легка атлетика (біг, метання спису, штовхання ядра), стрільба кульова, (з пневматичного пістолету Crosman C11), стрільба із луку, пауерліфтинг, триатлон.
Змагатимуться особи міст і районів Вінницької області та запрошені спортсмени з інших регіонів України. Це спортсмени із ураженням опорно-рухового апарату (ДЦП, візочники, ампутанти), з вадами зору, з ментальними розладами.

Серед юнаків, юніорів і дорослих

Змагання відбудуться у трьох вікових категоріях: юнаки (8-12 років), юніори (13-15 років) та дорослі (від 16 років і старше).

–Для всіх категорій передбачені різні види спорту, у яких можна себе проявити. Учасники виступатимуть у різних категоріях, відповідно до своїх нозологій.
Кожен спортсмен може змагатися у різних видах спорту, але не більше, ніж в трьох, – продовжує Сергій Брушніцький.

Запрошують партнерів ігор

Участь у змаганнях – безкоштовна. Кожному переможцю та призеру передбачено нагороди та подарунки. Заявки на участь приймаються до десятого липня.

– Для зацікавлених осіб та організацій є можливість підтримати наші змагання фінансово або матеріально. Адже обладнання та інвентар для проведення змагань частково потрібно буде купувати, нагородна атрибутика ексклюзивна та виготовляється під замовлення, – каже пан Брушніцький.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook