«Патріоти» тренуються на Київщині : через відсутність льоду у Вінниці

Вихованці Вінницької ДЮСШ “Патріот” провели перший після послаблення карантину збір. Вони тренувалися у Білій Церкві (Київська область), адже у Вінниці наразі немає жодної діючої ковзанки. Подробицями поділився старший тренер спортшколи «Патріот» Володимир Сачко.

Два тижні підготовки

Наставник повідомив, що у Білій Церкві діти мали два тижні льодової практики і загальнофізичної підготовки. Лід був оплачений міською владою Вінниці. А всі витрати щодо проїзду, проживання, харчування повністю взяли на себе батьки.

-У Білій Церкві тренувалися 38 дітей у двох групах: 2007-09 і 2010-12 років народження. Інші наші вихованці, 2013 р.н. і молодші – це групи початкової підготовки. Вони ще не можуть виїздити в інші міста на тренувальні збори. Початківці зараз тренуються у Вінниці просто неба, займаються загальнофізичною підготовкою. А загалом хокей в нашій школі опановують близько 90 учнів, – каже Володимир Сачко.

Тренер нагадав, що збори вперше проводяться за межами міста через те, що хокеїсти і фігуристи залишилися у Вінниці без льоду. Поки ковзанка у «Мегамоллі» не працює, як й інші розважальні центри. А «Льодовий клуб» у Центральному парку взагалі давно закритий для спортсменів.

Цікава альтернатива

Керівництво обласної федерації хокею наразі веде перемовини із адміністрацією «Мегамоллу» щодо можливості тренуватися хоча б на роликовому покритті. Це буде альтернативою, але не заміною льодовим тренуванням.

-Ми ані на що не проміняємо лід. Одного разу ставши на нього, не замінимо його грою на траві або на роликах. Приміром, на роликах немає гальмування, різких віражів, всі рухи більш повільні, – сказав Володимир Сачко.

Хокей на роликах – це взагалі інший вид спорту, достатньо популярний в Європі. Із нього навіть проводиться чемпіонати світу. В Україні хокей на роликах лише починає розвиватися; є команди у Києві, Луцьку і Дніпрі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook