Параолімпійці встановили рекорд

На Параолімпійських іграх-2020, що пройдуть у Токіо (Японія), Вінниччину представлятимуть, як мінімум, три спортсмени. За словами начальника Вінницького регіонального центру “Інваспорт” Дмитра Лукавого, це рекордна кількість за всю історію.

Із Вінниці і Ладижина

Ліцензії на цьогорічні Параолімпійські ігри вже здобули такі представники нашого регіону: Олексій Денисюк (кульова стрільба), Мар’яна Шевчук (пауерліфтинг) і Антон Швець (паратхеквондо). Водночас кандидатами до параолімпійської збірної, що виступить у Токіо, є Марія Шпатківська (легка атлетика, метання спису), Борислав Нікротюк (пауерліфтинг) та Іванна Цапцина (паратхеквондо). Вони спробують завоювати путівки на Параолімпіаду на чемпіонатах і Кубках світу і Європи.

  • До цього нашу область на Параолімпіаді чи Дефолімпійських іграх (серед спортсменів із вадами слуху) представляли найбільше два спортсмени. Антон Швець і Іванна Цапцина – із Ладижина. Марія Шпатківська родом із Козятина, але зараз навчається у Вінницькому педуніверситеті, тренується там під керівництвом Тетяни Дідик, тому представляє облцентр. Решта параолімпійців – також із Вінниці, – розповів Дмитро Лукавий.

№ 1 у світі

  • Керівник регіонального “Інваспорту” високо оцінив перспективи наших параолімпійців у Токіо.
  • Приміром, Мар’яна Шевчук є чемпіонкою і рекордсменкою світу серед із вадами опорно-рухового апарату і нині вважається № 1 планетарного рейтингу. Її рекорд (131,5 кг) у ваговій категорії до 55 кг) досі ніхто не побив. На попередній Параолімпіаді Мар’яна посіла четверте місце. Тоді дівчині було 18 років і вона дебютувала на змаганнях найвищого рівня. Нині вона значно покращила свої результати, – інформував Дмитро Лукавий.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook