Коронавірус не завадив перемогти

Чоловіча баскетбольна команда першої ліги «Вінницькі зубри» грала в Одесі в неповному складі, адже на черговий тур не змогли поїхати одразу п’ять хворих спортсменів. Втім, нашій команді вдалося здобути в двох матчах одну перемогу.

В першій грі вінничани, які були фаворитами протистояння, несподівано для фанів поступилися БК «Одеса»-2 (фарм-клубу однойменної суперлігової команди) із рахунком 76:83. Як виявилося, багато гравців вінницької команди не змогли поїхати на тур, тому «Зубри» виступали не в повному складі. Зокрема, їх в заявці було 9, хоча допускалося 12.

-П’ять наших баскетболістів не змогли прибути на тур через хворобу. Двоє перебувають на карантині через коронавірусну інфекцію, якою заразилися давно, але зараз практично вилікувалися. Тобто вони мають взяти участь в наступному турі. Ще троє наших гравців, які не прибули до Одеси, наразі хворі на ГРВІ. Серед них – лідери команди Євгеній Романов і Андрій Гуцалюк, – розповів граючий тренер «Зубрів» Микола Здирка.

До речі, в першій та вищій лігах чемпіонату України із баскетболу регулярне тестування на наявність коронавірусної хвороби не є обов’язковим. Але у всіх баскетболістів перед матчами виміряють температуру. Із підвищеною не допускають до гри, пояснив пан Здирка.

В другому матчі, що пройшов наступного дня, вінничани реваншувалися. Вони обіграли БК «Одеса-2» із рахунком 80:73.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook