Дебютували в Євролізі

Уперше в історії вінницькі баскетболісти заявилися до Євроліги. Відкрила “вікно у Європу” команда юнаків 2005-2006 р.н. міської СДЮСШОР із баскетболу. На міжнародному рівні вона виступає під іменем “BS Vinnytsia”.

За прикладом киян і одеситів

Ця команда раніше була призером всеукраїнських змагань у Коростені і Дніпрі, а в минулому сезоні посіла п’яте місце на чемпіонаті України.

  • Щоб заявитися до юнацької Євроліги, необов’язково бути чемпіоном країни. Головна умова – фінанси для виступів на європейському рівні. Ми вирішили наслідувати приклад Дніпра, Києва і Одеси, які представлені в Євролізі. Дебютували в цьому змаганні за сприяння мера Вінниці Сергія Моргунова, керівника міськспорткомітету Сергія Краєвського і директора нашої спортшколи Олександра Аносова, – каже тренер СДЮСШОР із баскетболу, гравець команди першої ліги “Вінницькі зубри” Олександр Главатчук.

Проти іменитого “Жальгіріса”

Стартовий тур Євроліги відбувся у Ризі (Латвія). У дебютному матчі “BS Vinnytsia” переграла команду ДЮСШ Бєлгорода (Росія) – 50:40. Далі вінничани розвинули успіх, розгромивши “Pantterit” (Гельсінкі, Фінляндія) – 61:25.

На другий день наші баскетболісти знову провели два поєдинки. В упертій боротьбі поступилися “Tigrai” (Вільнюс, Литва) – 27:33, після чого взяли гору над “Snakes” (Острава, Чехія) – 60:33.
На “солодке” у підопічних Олександра Главатчука був найцікавіший суперник. Вони боролися із іменитим “Жальгірісом” (Каунас, Литва). Чоловіча команда цього клубу виступає в Євролізі разом із іспанськими “Реалом” і “Барселоною”, московським ЦСКА тощо. На жаль, наша команда програла – 30:55.

Після першого етапу “BS Vinnytsia” посідає сьоме місце серед 16 команд.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook