На Вінниччині вперше провели фестиваль “Картопля по-уланівськи”

У суботу, 21 червня, на території Уланівської громади було проведено перший гастрономічний фестиваль “Картопля по-уланівськи”.

Ініціатива проведення заходу належить тимчасово виконуючому обов’язки голови Уланівської територіальної громади, її секретареві Олександру Васильовичу Гоцуляку. За словами чиновника, ідея в нього з’явилась близько року тому, під час подорожі Уланівською громадою.

Дуже непростий процес, але ніби все вдалось, люди задоволені, а це головне заради чого ми тут зібрались,

– додав Олександр Гоцуляк

Фестиваль розпочався о 12 годині, місцем проведення став стадіон села Уланів. Для відвідувачів працювали фуд-корти, дитячі зони, виставки, міні-музей Глафіри Дорош – авторки рецепту картоплі по-уланівськи, також світлиці місцевих сіл, де їх мешканці якнайкраще презентували здобутки власних населених пунктів.

Посеред території фестивалю розташувалась сцена на якій спочатку виступали аматорські колективи народної творчості, а пізніше й спеціально запрошені музичні гурти.

По завершенню першої частини сценічної програми, усі виконавці зібрались, щоб разом виконати пісню присвячену картоплі по-уланівськи, яка була написана у місцевому будинку культури.

Після виступу зі сцени до людей звернулись Олександр Гоцуляк та мер Вінниці Сергій Моргунов.

Виконуючий обов’язки голови Уланівської громади подякував організаторам та всім присутнім, а мер виступив з промовою у якій зазначив, що рецепт картоплі по-уланівськи повинен увійти до переліку культурної нематеріальної спадщини України.

Дуже символічно, що сьогоднішній фестиваль відбувається напередодні 30-річчя Дня Незалежності. Дня гідності, свободи, демократії українського народу. Дня національної єдності та ідентичності. Я переконаний і дуже хочу, щоб у наступні роки цей фестиваль набував найбільших масштабів. Щоб сюди приїжджали люди з усіх куточків Вінницької області, з усіх куточків України і з різних континентів. Я бажаю територіальній громаді Уланова, щоб ви динамічно розвивались, щоб ви комфортно почували себе тут, але це все перш за все залежить від вас. Здоров’я вам, благополуччя радості та гарного завжди настрою, з днем незалежності, з вашим святом, Слава Уланову і слава Україні,

– сказав пан Моргунов.

Близько п’ятої години вечора для відвідувачів фестивалю проводив кулінарний майстер-клас Ігор Місевич – зірковий кухар, учасник проекту “Майстр-Шеф”. Чоловік готував картоплю за місцевим рецептом, ділився секретами як зробити її смачнішою та багато жартував.

“Я завжди дуже радий приїжджати на Вінниччину, дуже люблю вінничан, адже тут люди прості. Вони хочуть підіймати українську культуру, багато маю знайомих військових вінничан, які боронять Україну. Так фестивалі згуртовують людей. Бо перш за все люди прийшли сюди за емоціями навіть більше ніж за їжею. Ту саму картоплю можна зготувати вдома, а тут зустрічі, знайомства. Я особисто знаю людей, які приїхали сюди навіть з Києва,

– поділився враженнями від події Ігор Місевич по проведеню майстер-класу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook