5908 приписів - результат обстежень ринків, магазинів, закладів харчування на Вінниччині

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області постійно проводиться активна роз’яснювальна робота та контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

“Спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з представниками Національної поліції проводять моніторингові обстеження ринків, продовольчих магазинів, магазинів побутової хімії, аптек та інших об’єктів критичної інфраструктури щодо дотримання обмежувальних заходів та виконання основних профілактичних та протиепідемічних рекомендацій”, — інформує Вінницька облдержадміністрація.

Станом на 6 квітня фахівцями міських та районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (самостійно або комісійно з представниками Національної поліції та органів місцевого самоврядування) проведено 5005 моніторингових обстежень на предмет дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів.

Окрім того, за результатами проведених обстежень, керівникам вищезгаданих закладів вручено 5908 приписів з основними профілактичними та протиепідемічними заходами, обов’язковими до виконання в період епідеміологічного ускладнення.

Нагадаємо, що у випадках злісного ухиляння від виконання протиепідемічних заходів, інформуються органи Національної поліції для складання адміністративного протоколу. Сума штрафу для фізичних осіб становить від 17 до 34 тисяч гривень, для юридичних – до 170 тисяч гривень. Наразі вже складено 14 протоколів.

Нагадаємо, Вінницькі магазини та ринки отримали понад 5,6 тис. “карантинних” приписів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook