Вінничани мають вирішити, як рятувати безхатченків

У Вінниці 25 листопада відбудеться круглий стіл на тему: «Безхатченки: врятувати, залишити не можна». Обговорення болючої теми допомоги та соціального супроводу осіб, які опинилися в складних життєвих ситуаціях і набули статусу безхатченків, ініціює «Вінницький обласний наркологічний диспансер «Соціотерапія».

Відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я №314 від 27.03.2013 р. «Про удосконалення надання медичної допомоги населенню в обласному наркологічному диспансері «Соціотерапія» на базі наркологічного відділення №1 виділені вісім ліжок для надання медичної допомоги особам, які знаходяться в алкогольному сп’яніння середнього та важкого ступеню, де пацієнти знаходяться під динамічним наглядом до однієї доби.

“В більшості випадках, особи яких доставляють в стані алкогольного сп’яніння, не мають документів, які б посвідчували особу, що значно ускладнює ідентифікування особи та її місце проживання. В зв’язку з відсутністю притулку для безхатченків у місті Вінниці та зі значним зниження температури, особи, які не мають постійного місця проживання потрапляють у небезпеку і можуть померти на вулиці від переохолодження”, – застерігають у «Соціотерапії».

За оцінками медиків, нині збільшується кількість осіб, яких доставляють в нетверезому стані у наркологічний диспансер.

“Такі пацієнти відмовляються шукати притулку в іншому місці, а залишаються на території закладу, де їм надається базова соціальна допомога – одяг, їжа. Ресурсу для надання соціальних послуг цій категорії населення в наркологічному диспансері немає, але ми не можемо стояти осторонь проблеми безхатченків, бо вони такі ж громадяни України як і ми”, – говорять у диспансері.

Круглий стіл покликаний визначити подальший маршрут цієї категорії пацієнтів після витвереження в диспансері, де б вони могли отримати необхідну соціальну та психологічну допомогу.

Захід, на який запрошують вінничан, відбудеться 25 листопада, о 12:00, у Молодіжному центрі «Квадрат» (вулиця Театральна, 15).

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook