У Вінниці пройшло віче «Ми маємо гідність»

21 листопада о 19.00 у Вінниці на площі Небесної Сотні біля Дерева Свободи зібралися вінничани на віче «Ми маємо гідність». Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв Небесної Сотні, згадали події Євромайдану і висловили свої думки про те, що наразі відбувається в Україні.

Загалом віче пройшло під гаслом «Ні капітуляції!». З собою учасники принесли написи «Ні особливому статусу. Ми всі однаково особливі», «STOP Реванш» та «FreeМарченко». Можна сказати, що це віче мало політичний характер.

«Ні особливому статусу. Ми всі однаково особливі», «STOP Реванш» та «FreeМарченко» – такі написи люди принесли з собою на віче

-Наш вихід на площу – це не просто вихід, ми не збираємося тут просто постояти. Це щось на кшталт невеличкого голосування. Ми приходимо сюди і своєю появою ми говоримо: ні, я не згоден з тим, що зараз відбувається в країні, я не згоден з тим шляхом, який обрала влада, обрана народом, але тим не менш, – звернулася до присутніх Олена Танадайчук, одна з організаторок віче. – Мої попередні виступи були дуже емоційними, але я трималася в рамках поваги до інституту президентства як такого. Але останні дні і події, які відбуваються у країні, змусили мене задуматися. Так, я поважаю інститут президентства, але чи поважаю я особу чи повинна я поважати особу, яка зараз займає цей пост. Чи маю я поважати людину, яка скочує мою країну на дно. Мені не важко відповісти на це питання. Я думаю, ви знаєте відповідь на це питання.

Олена Танадайчук

За словами Олени, вона розмірковувала, чи потрібно на це віче готувати якийсь документ, який би люди підписали.

-Але зрозуміла, що немає сенсу. Було підписано сотні заяв, звернень і петицій, які влада ігнорує, – зазначила вона.


У режимі «вільного мікрофона» могли висловитися усі бажаючі. Говорили про очікування, сподівання і те, що вони думають про дійсний стан справ на сьогодні в Україні.
Віче «Ми маємо гідність» цього вечора відбулося також на Майдані Незалежності у Києві та в інших містах України.

У Вінниці, оголошуючи зібрання, Рух Опору Капітуляції (РОК) також оприлюднив заяву:

«21 листопада ми робимо владі чергове попередження. Капітуляція перед Кремлем неприпустима. 6 років тому ми розпочали свій протест за цивілізаційний вибір, ми сказали «Ні!» рускому міру і вийшли на захист майбутнього України в ЄС і НАТО. Наша боротьба триває.
У війні з Росією ми заплатили за нашу свободу вже 13 тисячами загиблих. Зараз настав новий критичний момент, коли влада готова віддати Україну під тотальну окупацію агресора.
Влада вже дала згоду на імплементацію «формули Штайнмаєра». …влада натякнула, що готова домовлятися з Росією. Можливою датою капітуляції є 9 грудня. І зайве нагадувати, що наслідком «миру» на російських умовах буде втрата суверенітету, втрата свободи всіх українців», – значиться зокрема у заяві.

Після віче учасники акції пройшли ходою на Європейську площу – до меморіалу загиблим у зоні АТО.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook