Заборгованість за газ на Вінниччині сягнула 721 мільйонів і 99% боржників — населення

До початку 2020 року рівень заборгованості споживачів перед ТОВ “Вінницягаз Збут” за спожитий газ досягнув майже 721 млн грн. 99% заборгованості припадає на населення. Приріст боргу побутових споживачів за 2019 рік склав майже 194 млн грн.

“Через зростання заборгованості “Вінницягаз Збут” в 2019 році подано в суд понад 380 позовів про стягнення коштів за спожитий газ на суму майже 3 млн грн. Щоб уникнути судових процесів, споживачі можуть укласти угоди про погашення боргу частинами”, — про інформує прес-служба компанії “Вінницягаз Збут”.

Компанія продовжує заходи щодо зменшення заборгованості. Протягом січня боржникам направлено понад 18 тис. Попереджень про необхідність погашення боргів. При відсутності реагування видано 1320 доручень Оператору ГРМ на відключення боржників від мережі газопостачання. Вимушено припинено постачання енергоресурсу 1188 боржникам, які заборгували компанії майже 4,3 млн грн.

При стягненні заборгованості в судовому порядку споживач платить не тільки суму боргу, але і судові витрати та витрати по виконанню судових рішень.

“Щоб уникнути додаткових витрат на вирішення спору в судовому порядку і не доводити справу до суду, споживач може укласти з компанією угоду про реструктуризацію боргу і платити його частинами відповідно до погодженого сторонами графіка”, – пояснює директор ТОВ “Вінницягаз Збут” Василь Сопільник.

Нагадаємо, вінничани заборгували за тепло майже 98 мільйонів гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook