Вінничани заборгували за тепло майже 98 мільйонів гривень

Станом на 4 лютого, заборгованість населення перед «Вінницяміськтеплоенерго» становить майже 98 мільйонів гривень.

“Підприємство змушене застосовувати всі можливі важелі впливу на боржників. Спочатку з боржниками працюють контролери-ревізори служби збуту, відвідуючи помешкання боржників, аби дізнатися про причини несплати рахунків і надають попередження про необхідність розрахуватися за спожите. Також боржникам йдуть назустріч і пропонують реструктурувати заборгованість”, — інформує прес-служба комунального підприємства.

Щоб реструктурувати заборгованість, потрібно: укласти договір з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», що передбачає сплату боргу рівними частинами (разом із поточними нарахуваннями) протягом визначеного періоду. Але є умова – одразу потрібно сплатити 30% від суми всього боргу.

Наприклад: якщо Ви боргуєте 10 тисяч гривень, то Ви можете укласти договір з реструктуризації для виплати боргу частинами, але 3333 гривень (30%) – сплачуєте одразу, а вже залишок – 6667 гривень – рівними частинами протягом визначеного терміну. Якщо термін визначається рік, то протягом року щомісяця потрібно буде сплачувати по 555 гривень. Але крім цієї суми, обов’язково потрібно розраховуватися за поточні нарахування за спожиті послуги.

На сьогодні на підприємстві укладено 360 договорів на реструктуризацію заборгованості на загальну суму понад 4,7 млн. гривень.

Нагадаємо, у Вінниці боржників за тепло навчать як оплатити борги.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook