Прокуратура змусила підприємство відшкодувати пенсійні борги

Роз’яснювальні роботи з боржниками постійно проводить КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». Зокрема, влаштовує обходи по домівках вінничан, які мають чималі борги, аби з’ясувати причини несплати рахунків та попередити їх про необхідність погасити заборгованість.

“Станом на 24 січня населення боргує «Вінницяміськтеплоенерго» близько 115 мільйонів гривень (ця сума включає і борг за грудень, і за попередні періоди). Рівень розрахунку населення за послуги, спожиті в грудні, лише 77,7% від нарахувань. Хоча розраховуватися за спожиті послуги необхідно до 20 числа щомісяця (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №630), але не всі споживачі справно виконують свій обов’язок”, — інформує КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

Є категорія споживачів з незадовільною платіжною дисципліною, що негативно позначається на загальній картині розрахунку населення з теплопостачальним підприємством у цілому.

Під час обходів боржникам нагадують, яку суму вони заборгували за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання та закликають якомога швидше сплатити рахунки. Якщо ж у боржників немає можливості сплатити всю суму одразу, представники підприємства розповідають про можливість реструктурувати заборгованість. Для цього потрібно укласти договір з «Вінницяміськтеплоенерго». Головна умова при реструктуризації – одразу сплатити 30% від усієї суми, решту необхідно буде сплатити частинами протягом визначеного періоду. Крім цього, обов’язково необхідно сплачувати поточні нарахування.

Зазначимо, що роз’яснювальна робота з боржниками, а саме – обхід мешканців, які боргують теплопостачальному підприємству великі суми, дає позитивний результат.
На сьогодні на підприємстві є 335 діючих договорів на реструктуризацію заборгованості, з них – 52 договора було укладено в грудні, а 37 – вже в січні.

Однак, боржникам наголошують і на тому, якщо вони й надалі нехтуватимуть обов’язком розраховуватися за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, підприємство застосовуватиме радикальні дії – доводитиме справу до суду.

А у випадку вирішення питання заборгованості в судовому порядку, боржникам може загрожувати низка санкцій: штрафи, пеня, судовий і виконавчий збори, неможливість отримати субсидію, заборона виїзду за кордон та арешт майна, внесення до єдиного реєстру боржників.

Нагадаємо, Вінницька область розумно витрачає кошти на поточний ремонт доріг.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook