З початку року у Вінниці з’явилося 168 нових ФОПів

З огляду на складну економічну ситуацію, яку викликала пандемія коронавірусу, кількість фізичних осіб підприємців у Вінниці з початку року збільшилася на 168. На брифінгу 17 липня міський голова Сергій Моргунов зазначив, що у рамках антикризової програми «Вінничани важливі» міська рада продовжує підтримувати місцевий бізнес.

За його словами, від сплати єдиного податку по першій і другій групі автоматично звільнили близько десяти тисяч підприємців. Ще 2000 суб’єктів господарювання вже скористались муніципальною пільгою по платі за землю, а близько 1000 – по податку на оренду нерухомого майна.

-Ситуація досить непроста, але ми маємо позитивний баланс по створених суб’єктах підприємницької діяльності.  І це хороша тенденція для економіки. Якщо говорити про фізичних осіб-підприємців, то їхня кількість з початку року збільшилась на 168. Було зареєстровано 1506 нових ФОПів, а припинили діяльність за цей час 1338, – каже Сергій Моргунов.

Аби підтримати малий і середній бізнес у міській раді розробили економічний блок антикризових заходів, зазначив Сергій Моргунов. Йдеться про муніципальні пільги та дотації з міського бюджету.  

-Від орендарів комунального майна продовжують надходити заяви на звільнення від орендної плати. 27 – вже погоджено окремими рішеннями виконкому та сесії міської ради, – повідомив Сергій Моргунов.

За його словами, по земельному сервісу надійшло вже 33 заявки. А от на компенсацію по створенню робочих місць, за червень надійшло  9 заявок на 22 робочих місця.

-За кожного працівника щомісяця з 1 липня до кінця року підприємець може отримати 1039 грн відшкодування витрат на ЄСВ, – наголосив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, у Вінниці очікують дефіцит надходжень до бюджету.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook