У Вінниці очікують дефіцит надходжень до бюджету

Під час брифінгу 17 липня міський голова Вінниці Сергій Моргунов розповів, що за вісім місяців поточного року очікують 229 млн 300 тис гривень ненадходжень до міського бюджету. За його словами, ця сума складає 7% від першочергового плану по бюджету 2020 року.

-До кінця року ми очікуємо близько 380 млн грн втрат до бюджетних надходжень. Якщо говорити про основні джерела цих втрат, то це податок з доходів фізичних осіб (168 млн грн) , плата за землю (27,8 млн грн) і єдиний податок (15 млн грн). Фактично, це питання зниження ділової активності і економічного спаду, які відображаються на надходженнях до міського бюджету, – пояснює він.

Щоправда, у серпні питання наповнення бюджету може поліпшитися, хоча «це не дасть можливості вирівняти ситуацію в повному обсязі», зазначає Сергій Моргунов. Передбачення про надходження з туристичного збору теж не справдилися. Міський голова говорить, що через коронавірус, з запланованих двох мільйонів гривень, у бюджет потрапить не більше половини.

-Якщо говорити про туризм, то всі знають, що у Вінницю найчастіше приїжджають на свята, типу Дня Європи, фестивалі, відкриття фонтану. Ми втратили цих туристів, адже жодних заходів не проводили у зв’язку з карантином. Але з його послабленням незначна динаміка збільшення туристичного потоку все ж спостерігається – це стосується сімейних подорожей і ділового туризму, – заначає очільник міста.

За словами Серія Моргунова, серйозним викликом стало збереження робочих місць. Офіційна статистика за перший квартал поточного року свідчить, що “середня обліковість працівників зменшилася на 1745 осіб”.

-Ці офіційні дані не відображають реальну ситуацію на ринку праці, адже є ще й тіньовий ринок. Однак за п’ять місяців у місті створили ще 1765 нових робочих місць. Підтримка підприємців може стимулювати створення нових робочих місць. Власне, бізнес уже подав заявки на компенсацію за  22 нових працівники, – наголошує міський голова.

Сергій Моргунов закликав місцевих підприємців долучатися до програми «Вінничани важливі» і отримати до кінця року компенсацію у розмірі 1039 грн.

Нагадаємо, на Вінниччині статки задекларували 122 мільйонера.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook