Вінниця у ТОП-3 міст за перерахунком за послугу з централізованого опалення за лютий

В Україні перерахунок розміру плати за теплову енергію та відповідні комунальні послуги для населення за лютий 2020 року проведено 152 підприємствами теплопостачання.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

“У лютому 2020 року ціна природного газу для підприємств теплопостачання становила 3 948,00 грн за тис. куб. метрів (без ПДВ та інших надбавок). При цьому у тарифах на теплову енергію, послугах з централізованого опалення та постачання гарячої води більшості підприємств теплопостачання ціна природного газу врахована в розмірі 6 235,51 грн за тис.куб.метрів (без ПДВ та інших надбавок) (ціна більша на 2 287,51 грн або на 36,7%)”, – ідеться в повідомленні.

Про що свідчить аналіз інформації, отриманої з регіонів:

  • у 14 обласних центрах України базовими підприємствами теплопостачання прийнято рішення про проведення відповідного перерахунку (міста Вінниця, Луцьк, Дніпро, Маріуполь, Житомир, Біла Церква, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Тернопіль, Харків, Херсон, Чернівці, Київ);
  • у 10 обласних центрах України (міста Запоріжжя, Івано-Франківськ, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Хмельницький, Черкаси, Чернігів) не проводитимуть перерахунок.

Зменшення плати для населення за лютий 2020 року становило:

  • від 4% (Біла Церква) до 31% (Вінниця, Львів) – за послуги з централізованого опалення;
  • від 13% (Маріуполь) до 28% (Вінниця) – за послуги з централізованого постачання гарячої води.

В цілому по Україні найбільший відсоток перерахунку за послугу з централізованого опалення за лютий 2020 року отримало населення, що отримує вказані послуги у містах Білгород-Дністровський, Ізмаїл (32%), Вінниця, Малин, Узин, Бородянка, Ірпінь, Львів (31%), Чорноморськ (30%).

Додамо, що у зв’язку із зниженням для підприємств теплопостачання ціни природного газу, що використовується для виробництва теплової енергії та надання комунальних послуг, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 №1082, якою передбачено можливість проведення перерахунку розміру плати за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для споживачів починаючи з грудня 2019 року.

Нагадаємо, в січні вінничани отримають менші платіжки за комунальні послуги.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook