"Вінницькій птахофабриці" пташиний грип не загрожує

Агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” заперечує загрозу поширення пташиного грипу на ТОВ “Вінницька птахофабрика” після зафіксованого спалаху захворювання на підприємстві ПП “Хутір”, розташованому в тому ж регіоні.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті агрохолдингу.

У документі наголошується, що МХП очікує підсумків засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівської райдержадміністрації, на якому буде затверджений план ліквідації захворювання, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

“На основі прийнятого рішення компанія розробить план подальших дій, про які проінформує пізніше”, – сказано в заяві.

При цьому в МХП підкреслює, що на підприємствах холдингу впроваджена одна з найбільш сучасних систем контролю біобезпеки та загрози спалаху грипу на них немає.

“У будь-якому випадку агрохолдинг МХП дотримуватиметься в своїй діяльності всіх визначених законодавством норм і правил у питаннях біобезпеки та стежитиме за ситуацією й інформацією від Головного управління Госпродпотребслужби у Вінницькій області”, – відзначають в компанії.

У свою чергу Головне управління Госпродпотребслужби у Вінницькій області повідомляє, що 20 січня рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівської районної державної адміністрації територія ПП “Хутір”, ТОВ “Немирів-Поділля”, СТОВ “Колосок” (с.Бугаков Немирівського району Вінницької області) оголошена неблагополучної і введений карантин, встановлена ??буферна зона (зона захисту) навколо неблагополучного пункту радіусом 3 км і зона нагляду радіусом 10 км.

Також затверджено “План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на грип птиці”.

Як повідомлялося, Госпродпотребслужба 18 січня зареєструвала спалах пташиного грипу на ПП “Хутір” (Бугаков Немирівського району Вінницької обл.). За попередніми даними, на ПП “Хутір” станом на 1 січня 2020 року містилося близько 98 тис. голів птиці.

Раніше спалахи пташиного грипу були підставою для введення деякими країнами заборони на імпорт курятини та яєць з України.

Нагадаємо, у Вінницькій області зареєстрували випадок пташиної чуми.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook