У Вінницькій області будівельна галузь зростає найшвидше

За 11 місяців 2019 року обсяг виробленої будівельної продукції (виконаних будівельних робіт) підприємствами України склав 150,098 млрд грн.

Як повідомляє Державна служба статистики, 53,6% від цієї суми припало на інженерні споруди, 27,1% – на нежитлові будівлі та найменше – 19,3% – на житлові.

За звітний період найбільше будівельної продукції справили в Києві – 23,7% від загального обсягу по країні. Трійка лідерів серед регіонів виглядає так: Дніпропетровська область – 11,2%, Одеська – 9,5%, Харківська – 8,6%.

У той же час, за даними Domik.uа, найбільший приріст у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року продемонструвала Вінницька область. У нашому регіоні обсяги будівництва зросли більш, ніж в два рази, а індекс будівельної продукції склав 206,3%.

При цьому, в листопаді минулого року, в порівнянні з жовтнем 2019 року, сезонно скоригований індекс будівельної продукції склав 98,9%. У порівнянні з листопадом попереднього року, індекс будівельної продукції, скоригований на ефект календарних днів, вийшов 118,9%.

Нагадаємо, якими соціальними й економічними досягненнями пишається Вінниця цього року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook