Скільки доведеться заплатити за газ за жовтень: стала відома вартість 1 кубометра

У жовтні українці платитимуть за газ за тими ж тарифами, що діяли й раніше, зокрема для клієнтів “Нафтогазу” тариф становитиме 7,96 грн за кубометр. Тобто за споживання 9,9 кубометра (соцнорма на три особи, тільки плита) за місяць доведеться заплатити 78,8 грн.

Про це повідомляє obozrevatel, посилаючись на ГазПравда, зазначаючи, що за місяць побутовим споживачам перестали постачати паливо декілька компаній: “ЕРУ Людям”, “Полтавагаз збут” та “Асканія енерджі”. Таким чином, станом на 30 вересня на ринку залишилося 9 постачальників, які пропонують блакитне паливо за ціною від 7,96 до 9,99 грн/куб, зокрема:

  • ГК “Нафтогаз України” – 7,96 грн за кубометр;
  • “Тернопільоблгаз збут” – 7,96 грн за кубометр;
  • “Прикарпат енерго трейд” – 7,98 грн за кубометр;
  • “Галнафтогаз” ПП “Окко контракт” – 7,99 грн за кубометр;
  • “Львівенергозбут” – 8,2 грн за кубометр;
  • “Київські енергетичні послуги” (YASNO) – 8,46 грн за кубометр;
  • “Дніпровські енергетичні послуги” (YASNO) – 8,46 грн за кубометр;
  • “Енерджі трейд груп” – 9,977 грн за кубометр;
  • “Ритейл Сервіс” ТМ “СвітлоГаз” – 9,99 грн за кубометр.
Вартість газу для населення від поставників послуги в Україні

“Щонайменше до кінця квітня наступного року вартість газу для населення не зміниться. Однак кількість компаній, що постачають паливо побутовим споживачам, у вересні скоротилася. Нагадаємо, Кабінет міністрів офіційно продовжив дію спецобов’язків (ПСО) щодо постачання газу. Згідно з рішенням уряду, до кінця наступного опалювального сезону, тобто 30 квітня 2025 року, ціни на газ для споживачів гарантовано не зміняться. Йдеться, зокрема, про побутових споживачів, тобто населення, а також виробників тепла, електрики та операторів газорозподільних систем”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що переважній більшості українських побутових споживачів (98%, або понад 12 млн домогосподарств) газ наразі постачає “Нафтогаз України”, який пропонує газ за ціною 7,96 грн за кубометр. Така вартість блакитного палива діятиме для всіх побутових клієнтів компанії щонайменше до кінця квітня 2025 року. Для решти користувачів вартість становитиме від 7,42 грн до 16,50 грн за кубометр.


Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook