Штрафи та судові збори загрожують вінничанам, які вперто не сплачуть за тепло

Станом на 11 лютого населення боргує перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» близько 93,3 мільйона гривень (без нарахувань за послуги, що спожиті в січні). Платіжки з нарахуваннями за січень споживачі отримають днями.

«Вінницяміськтеплоенерго» постійно працює з боржниками, адже всі споживачі, без винятку, зобов’язані сплачувати за послуги. Зокрема, Постановою Кабінету Міністрів України №630 передбачено: за комунальні послуги необхідно розраховуватися до 20 числа щомісяця.

Контролери-ревізори служби збуту КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» постійно влаштовують обходи по домівках вінничан, які мають чималі борги, для з’ясування причини несплати рахунків та попередження їх про необхідність погасити заборгованість. Так, один із таких обходів провели 11 лютого.

Під час обходів боржникам нагадують, яку суму вони заборгували за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання та закликають якомога швидше сплатити рахунки. Якщо ж у боржників немає можливості сплатити всю суму одразу, представники підприємства розповідають про можливість реструктурувати заборгованість. Для цього потрібно укласти відповідний договір з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» (це можна зробити в службі збуту підприємства за адресою вул. 600-річчя, 13). Головна умова при реструктуризації – одразу сплатити 30% від усієї суми, решту – частинами протягом визначеного періоду. Крім цього, обов’язково необхідно сплачувати поточні нарахування.

Обходи мешканців – це перший етап роботи з боржниками, далі – працює юридично-договірна служба, вирішуючи питання в судовому порядку.

Нагадаємо, вінничани заборгували за тепло майже 98 мільйонів гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook