Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

Уряд формує багаторівневий захист для енергетичних об’єктів під час зими. “Укренерго” на 80% виконало ремонт магістральних мереж. Високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 8 серпня. Він відзначив, що ремонтна кампанія йде за планом.

“Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо для цього все необхідне Як завжди на темі опалювального сезону маємо багато спекуляцій. Ми не збираємось применшувати загрози, ризики та виклики цього опалювального сезону. Але вважаємо, що громадяни мають бути поінформовані про реальний стан справ”, — наголосив голова Кабміну.

Що відомо про підготовку до опалювального сезону?

За даними Міністерства енергетики, відремонтовано п’ять атомних блоків потужністю 4,4 ГВт. У ремонті ще чотири блоки потужністю 3,4 ГВт. Щодо теплових електростанцій. Відремонтовано та перебувають у ремонті 24 енергоблоки. Це 62% від загальної кількості, і це потужність на 4,3 ГВт.

Теплоелектроцентралей, які багато де забезпечують людей теплом, відремонтовано 70%, ще 30% зараз у ремонті. Гідроелектростанції. Відремонтовано та в ремонті 32 гідроагрегати, або 68% від потужності. А це потужність на майже 1,8 ГВт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook