Податківці попередили роботодавців Вінниці, що почнуть перевірки з 1 лютого

Головне управління ДПС у Вінницькій області попередило вінницьких роботодавців, що з 1 лютого почнуть контрольно-перевірочні заходи щодо офіційного працевлаштування їх робітників.

Офіційне працевлаштування – беззаперечний та престижний обов’язок кожного роботодавця. Щоб підтримати працедавців у такому прагненні та, разом із тим, допомогти найманим особам захистити свої права, серед суб’єктів господарювання Вінниччини проводитиметься роз’яснювальна кампанія щодо недопущення роботодавцями до праці найманих осіб без оформлення з ними трудових відносин. Особливу увагу, при цьому, звертатимуть на тих, хто здійснює діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування.

Про це повідомив в.о.начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

“На першому етапі фахівці податкової служби регіону спільно з місцевими представниками Управління Держпраці та Управління Пенсійного фонду будуть запрошувати представників бізнесу в різних секторах на спільні зустрічі-бесіди, семінари, засідання «круглих столів» тощо, де вкотре буде нагадано про негативні наслідки тіньової діяльності і для роботодавців, і для найманих працівників, і для бюджетів, від яких залежить розвиток економіки країни в цілому, та місцевих громад зокрема”, – інформує сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області.

Представники контролюючих служб завітають із роз’ясненнями до бізнесменів на безпосередні місця здійснення господарської діяльності. Після таких візитів роботодавці зможуть добровільно оформити всіх працівників, без застосування до них штрафних санкцій.

“А от після 1 лютого розпочнуться контрольно-перевірочні заходи. І якщо контролери виявлять порушення законодавства, роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів”, – додають у ГУ ДПС у Вінницькій області.

Нагадаємо, понад мільярд гривень податків заплатили за користування природними ресурсами Вінниччини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook